Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/vzn258/domains/archlinux.dk/public_html/old/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/vzn258/domains/archlinux.dk/public_html/old/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/vzn258/domains/archlinux.dk/public_html/old/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/vzn258/domains/archlinux.dk/public_html/old/index.php on line 49
Archlinux.dk
X.Org 7.1 er nu i current 
Hvis vi skal tro den officelle Arch Linux side så er X.Org 7.1 nu ved at blive flyttet fra testing til current. Lige pt. er der intet på serverne men vi gætter på at i morgen vil de fleste servere have pakkerne. Den officelle meddelelse lyder sådan:

After having X.Org 7.1 in testing with a minimum amount of bugs, X.Org 7.1 moves to current. Things that have been fixed before we moved it to testing:
- mesa updated to 6.5rc2 instead of 6.5rc1, should fix some locking issues with some drivers
- quite some AIGLX fixes, should fix render bugs, slowdowns or even lockups
- XKB fixes, now works fine with latest xkeyboard-config
- Mode selection using CTRL+ALT+plus/minus hotkeys works again
- PCI scan fixup, should speedup initialization and remove quite some warnings from Xorg.log

As this is one of those big moves again (my guess is that something between 100 and 200 packages moved this time), many repositories will have problems catching up current, extra and testing at the same time, leaving you with this message:

appears to be newer than repo (current/)
:: Above packages will be skipped. To manually upgrade use 'pacman -S '
error: unresolvable dependencies:
subversion: requires apr-util>=1.2.7-2
apache: requires apr-util>=1.2.7-2

If this happens to you, just wait until your mirror gets the latest packages, or switch to a mirror that has the packages ready.


Desuden er mange drivere opdateret så de kan køre AIGLX og hvad X.Org 7.1 nu ellers vil byde på. Vi kan alle være enige om dette er en ny milepæl i Arch Linux historie og vi håber nok alle at der vil være bare lidt mindre problemer end ved forrige X.Org opdatering (de gamle Arch Linux brugere kan nikke genkendende til dette).

Nå men vi på ArchLinux.dk vil prøve at følge med udviklingen og skrive hvis der opleves store problemer og måske komme med en løsning på problemerne i så fald vi har en.

Med venlig hilsen


[ tilføj kommentar ]   |  permalink  |  relateret link  |   ( 3 / 1395 )
Opdatering af guide 
Ja der er sikkert mange der har opdaget der sker en del aktivitet på guiden nu. Der er nu 2 guides (installation og webserver) og en trejde er allerede under arbejde (firewall med iptables). Installationsguiden bliver der stadig kun arbejdet på i lidt langsomt tempo men det går fremad.

Desuden er der kommet licens på alt der er i guiden nemlig Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 2.5 Danmark Licens. Vi går som standart ud fra at alt guide materiale er under denne licens med mindre der er skrevet andet hvor der så aftales om en licens begge parter kan være enige om.

Der er også kommet Changelog på guiden så dem der vil kan følge med i evt. ændringer.

Guiden findes som altid på: guide.archlinux.dk

Optimering af filsystem af julemand101

Det kom som en stor overreskelse at man kunne optimere filsystemet så meget. Det startede med jeg læste på bbs.archlinux.com om en der havde slået dir_index til sit ext3 filsystem og havde fået et boost i ydelse. Da der var flere der havet prøvet det samme og havde fået samme resultat virkede dette som noget jeg skulle prøve når jeg havde en test computer.

Nå men i dag fik jeg så lavet mig en computer ud af et gammelt mini-itx bundkort. Jeg valgte at bruge alle de råd jeg har kunne skrabe sammen:

* Slå dir_index til på sin ext3 partion
* Slå fuld journal til sin ext3 partion
* Lav /var på en partion for sig og som ReiserFS

Jeg installere så en ny Arch Linux installation på min 120 gb disk og lavede 4 partioner:

/boot - 50 mb - ext2
swap - 512 mb - swap
/var - 500 mb - reiserfs
/ - resten - ext3

/ fik desuden så dir_index slået til og fuld journal. Nå men efter en lidt svæere installation (måtte manuelt formatere og mounte i en konsol) fik jeg installeret mit system og måtte teste om det hjalp noget.

Jeg har sjældent oplevet noget så hurtigt. Man tror det er løgn når man ser at Pacman arbejder uden den bruger tid på at installere pakker. Og jeg tjekkede bagefter om den bare brugte rammen men den havde gemt det på disken. Altså ingen tryllekunster her.

Nå men så tænker den hurtige nok nu at det kun er fordi den er nyinstalleret. Men jeg har sankket med en anden dansk Arch Linux bruger der kun har slået dir_index til og dette skulle virke lige så godt også efter længere tid.

Der står mere om optimering af ext3 på wikien:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Ext ... ystem_Tips

Der er mange flere fordele ved dette trick end jeg vil skrive ned men måske kommer der en dansk guide om det på http://guide.archlinux.dk

Med venlig hilsen


[ 2 kommentarer ] ( 87 visninger )   |  permalink  |   ( 3 / 972 )
Forum tilbage 

Vi kan nu endelig glæde alle vores brugere med at fortælle at forummet er oppe og køre igen efter alt for lang tids ventetid. Forummet er flyttet over på vores nye server som også resten af siden kommer til når det er klart til det (en del fejl med links og meget andet).

Forummet kan nu findes på en denne adresse hvor det fremover vil ligge:

http://forum.archlinux.dk

----

Under vores flytning af server har vi også valgt at flytte archguiden over på en anden adresse. Guiden er stadig ikke færdig men det der er af den vil ligge på:

http://guide.archlinux.dk

Guiden vil blive udviklet mere på når julemand101 for mere tid og når siden er flyttet over på den nye server.

----

Til sidst vil vi endnu engang sige tusind tak for ViZion som er så venlige at ligge server til rådighed.

Med venlig hilsen


[ tilføj kommentar ]   |  permalink  |   ( 3 / 874 )
Julemand101 er tilbage + andet nyt 
Ja så er jeg kommet hjem fra Future Week. Jeg vandt desværre ikke så jeg må nok komme tilbage næste år og gøre noget ved det ;)

Kan sige det har været kanont hyggeligt og der var en del Linux brugere (desværre ingen Arch Linux) og at vi fik drukket noget i nærheden af 700 Liter Cola.

Dagbøger fra turen kan ses her:
http://www.gdc2005.dk/futureweek/dagbog ... inment.php

De er skrevet helt færdig men det sker jo nok en dag.

-----
Nå men der er jo sket nogle ting mens jeg har været væk kan jeg se. Har modtaget mail fra viZion om at archlinux.dk's webhotel nu er oprettet. Jeg siger mange tak til viZion for at ville donere host til archlinux.dk.

Der kommer sikkert til at gå noget tid mens vi flytter da der er en del links vi skal have flyttet rundt på og linket om. Desuden er det nu muligt at få et forum til at køre igen og vi er ved at få fat i en backup af det tidligere forum så vi ikke skal til at sætte det hele op igen (ja vi er dovne ;) ). Desuden kan vi måske også få sat noget wiki op hvis der er stemning for det.

Nå det var lige alt for denne gang.

Med venlig hilsen


[ tilføj kommentar ]   |  permalink  |   ( 3 / 898 )
Julemand101 er væk 
Ja jeg (julemand101) rejser på Future Entertainment Week der foregår på Aalborg Universitet. Derfor skal folk ikke regne med at jeg er tilstede og/eller jeg skriver nyhedder til archlinux.dk. Det samme gælder support fra min side da jeg vil have fuldstændig fred i den uge det tager.

Læs mere på:
http://future.unf.dk/

Med venlig hilsen
julemand101 @ Jacob Bang

[ tilføj kommentar ]   |  permalink  |   ( 3 / 876 )
IRC - bare lidt reklame 
Vil lige reklamere lidt for vores IRC kanal på irc.freenode.net. Der er ved at være nogle stykke på kanalen og det er altså faktisk et godt sted at få hjælp til Arch Linux hvis man vil have hjælp på dansk.

Så til alle dem der ikke har joinet #archlinux.dk bør gøre det (forudsat de er Arch Linux brugere og/eller vil have hjælp og/eller information om Arch Linux).

Med venlig hilsen


[ tilføj kommentar ]   |  permalink  |   ( 3 / 831 )
DNS problemer løst 
Der blev fundet et DNS problem på archlinux.dk. Problemet var følgende:

archlinux.dk - Virkede uden problemer

www.archlinux.dk - Virkede ikke

Dette opdagede jeg (julemand101) ikke lige i starten da jeg ikke normalt skriver www foran mine adresser. Nå men under rettelse endte det med at intet virkede længere og nu burde det altså virke eftersom de forskellige ISP og DNS servere for tømt deres cashe der indeholder den forkerte henvisning.

Vi regner med det hele er som det skal være i morgen.

Med venlig hilsen


[ tilføj kommentar ]   |  permalink  |   ( 3 / 865 )
Velkommen til Kris + Screen guide 
Vi siger lige velkommen til vores nye medlem af The Crew.

Der kan læses mere om Kris under menupunktet "The Crew"


-----
Screen guide
-----

Julemand101 har været så venlig at skrive en guide til screen så man nemt og hurtigt kan lære at bruge dette gode program. Guiden er skrevet til en Arch Linux men kan bruges på alle dist. Guiden kan ses på denne adresse:

http://julemand101.wordpress.com/2006/0 ... llo-world/


Med venlig hilsen


[ tilføj kommentar ]   |  permalink  |   ( 3 / 830 )
Arbejdet på Archguide er i gang + ny version af Gensplash 
Vores meget alfa version af guiden har jeg valgt at uploade så dem der vil kan se hvor langt vi er kommet og se hvad der kan hjælpes til med. Adressen er:

http://hjlug.linuxkiosken.dk/archguide/

Hvis nogen vil hjælpe til så kontakt julemand101 (se under menupunktet "The Crew";) der hovedmanden bag guiden.

Dem der i stedet vil være med til en fuld oversættelse af den officelle guide skal også kontakte julemand101 så vi for styr på hvad der bliver lavet af hvem.

-----
Ny version af Gensplash
-----
Ja der er kommet ny version af gensplash og denne åbner op for muligheden at få bootsplash igen med sin beyond kerne. Problemet var før at dem der bruger mkinitcpio ikke har kunne få en såkaldt HOOK til initrcpio filen men denne HOOK inkludere den nye version af gensplash så vi atter kan få et vidunderligt system fuld af eyecandy.:P

Det var alt for denne gang.

Med venlig hilsen


[ tilføj kommentar ]   |  permalink  |   ( 3 / 858 )
Beyond 2.6.17.beyond2-2 ude nu 
Der er kommet ny version af beyond kernen i Arch Linux og der er en del ændringer. Som de selv skriver er der følgende ændringer:

updated to 2.6.17.6
updated suspend2 to 2.2.7
added suspend fixes
merged some genpatches
updated hdaps
updated libata

[ tilføj kommentar ]   |  permalink  |   ( 3 / 906 )

Næste